Preskoči na sadržaj Preskoči na navigacijski zaslon

Vikend akcija: -25% na ukupnju kupnju u trgovinama i internetu  i -10% na bicikle na internetu!

VIŠE INFORMACIJA

Samo danas: DODATNIH -10% na navijački asortiman. AJMOOO NAŠIII !!!! Kod: VATRENI

Pregledaj ponudu
Hervis Club Pronađi poslovnicu
Menu      
mega-count-button-down
Opći uvjeti poslovanja za web-trgovinu Hervis na www.hervis.hr. Vrijedi za narudžbe od 01.01.2017.


Ponuditelj i ugovorni partner za web-ponude na ovoj web-stranici je Hervis sport i moda d.o.o., Hrvatska.
 
HERVIS Sport i moda d.o.o.
Slavonska Avenija 50
10000 Zagreb

Tel. br.: +385 1 5499 870
Br. faksa: +385 1 5603 401
e-pošta: office@hervis.hr

OIB: 38757744993
Matični broj subjekta: 080550293
TRR: HR54 2360 0001 5019 683 50
BIC: ZABAHR2X
Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, Matični broj subjekta upisa: 080550293
 
 

 

1. PRIMJENA OPĆIH UVJETA POSLOVANJAOvi opći uvjeti poslovanja primjenjuju se isključivo na ugovore s potrošačima koji su sklopljeni putem internetskih stranica www.hervis.hr s društvom Hervis Sport i moda d.o.o., Slavonska Avenija 50, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu skraćeno: Hervis). Prodaja trgovcima)/ poduzećima nije moguća. Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve ponude, isporuke i usluge Hervisa, bez obzira na to kojim je sredstvom daljinske komunikacije ugovor sklopljen. U okviru web-trgovine mogu se ostvarivati samo narudžbe poslane uporabom određenog sustava. Druge narudžbe (poput eventualnih narudžbi poslanih e-poštom, telefonom) Hervis, na žalost, ne može uzeti u obzir.
 
Svojom registracijom kao kupac kao i dostavom narudžbe pristajete na primjenu ovih općih uvjeta poslovanja i izražavate svoju suglasnost s njima. Hervis ima pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni opće uvjete poslovanja. Kupnja, nažalost, nije moguća bez suglasnosti kupca s ovim općim uvjetima poslovanja.

Ugovorni jezik je Hrvatski.


2. PONUDE I SKLAPANJE UGOVORA


Hervis prodaje robu isključivo privatnim osobama (potrošačima) s prebivalištem u Hrvatskoj i samo u uobičajenim trgovačkim količinama.
 
Narudžbe za kupnju u web-trgovini Hervisa primaju se isključivo ako su poslane od strane poslovno sposobnih kupaca s prebivalištem u Hrvatskoj. Kupci iz Hrvatske imaju mogućnost rezervirati proizvode u poslovnici Hervisa u svojoj državi.

Kupci izvan Hrvatske moraju svoje narudžbe uputiti putem web-stranice države u koju naručuju. Narudžba i dobava moguća je izključivo u Hrvatskoj, vrši se putem logističke službe Overseas Express.
Prihvaćanje narudžbe odnosno rezervacija smatra se potvrđenim kada pošaljemo potvrdu narudžbe e-poštom. Ugovor u elektroničkom obliku sklopljen je onoga trenutka kad ponuditelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu ponuđenog da prihvaća ponudu.
 
Odstupanja u boji proizvoda prikazanoj na web-stranici i stvarnim bojama modela mogu nastati zbog različitih boja na vašem računalu. Hervis, dakle, ne jamči za to da boje prikazane na web-stranici odgovaraju stvarnim bojama proizvoda.


3. CIJENE


Vrijede cijene u nacionalnoj valuti navedene u trenutku narudžbe (uklj. zakonski utvrđeni PDV) bez troškova dostave. Hervis pridržava pravo raskida ugovora u slučaju očite pogreške u cijenama. Navedene preporučene prodajne cijene jesu cijene koje preporuča proizvođač/ dobavljač u trenutku puštanja proizvoda na tržište. Plaćanje robe vrši se kreditnom karticom, pouzećem ili na račun (vidi točku 5.).
 

3.1 Tehnička sredstva za prepoznavanje i uklanjanje grešaka


Prije zaključivanja i slanja narudžbe, korisniku, odnosno kupcu, omogućeno je da: Vidi i pregleda koje proizvode je odabrao i dodao u košaricu; vidi i pregleda cijenu pojedinačnog proizvoda i skupnu cijenu cjelokupne odabrane količine pojedinačnog proizvoda; vidi cijenu i količinu svih odabranih proizvoda uključujući i cijenu dostave; promijeni količinu odabranih proizvoda; ukloni proizvode iz košarice; promijeni način plaćanja.
 

 


4. TROŠKOVI DOSTAVE


Naši troškovi dostave za Hrvatsku ovise o veličini odnosno težini proizvoda za svaku isporuku (kategorije u skladu s donjom tablicom). Troškovi isporuke izračunavaju se paušalno i uključuju cjelokupne troškove isporuke (pakiranje, eventualni dodatni troškovi ponuditelja logističkih usluga itd.).
 

 

Vrsta isporuke / kategorija proizvoda

Troškovi isporuke

Primjeri

Click & Collect

 

besplatno preuzimanje u poslovnici

Naknada za primitak pouzećem poštom

 5 kn

Prilikom plaćanja pouzećem osim troškova dostave koje zaračunava HERVIS, plaćate i naknadu za pouzeće poštom koja se plaća izravno dostavljaču.

1. kategorija

 19,9 kn

Cijena standardne isporuke za većinu našeg prodajnog programa – npr. odjeća, obuća itd.

2. kategorija

 24,99 kn

npr. skije, daske za bordanje, dječji bicikli itd.

3. kategorija

 34,99 kn

npr. bicikli za odrasle, kućne sprave za fitnes itd.

4. kategorija

 44,99 kn

npr. ergometar, stolovi za stolni tenis, trampolini itd.

5. kategorija

269,99 kn

npr. stanice za jačanje, infracrvena sauna itd.


Dodatan iznos troškova poštarine za otoke: + 20% . Dostava traje duže 2-3 dana.
U troškove dostave uključen je propisani PDV.

4.1 Redovita dostava


Troškovi se odnose na jednu narudžbu. Iznos uključuje troškove uobičajene ambalaže, troškove dostave. U slučaju djelomičnih pošiljki paušal se zaračunava samo jednom.

4.2 Roba većih dimenzija (dulja od 1,2 m; npr. bicikli)


Za robu većih dimenzija vrijede određene doplate za robu većih dimenzija koje se dogovaraju s pojedinačnim poduzećima za dostavu (vidi gornju tablicu).

4.3 Roba u komadima/dostava putem špedicije


Robu većih dimenzija, koja je osim toga i velika i teška, dostavljaju iskusni pružatelji logističkih usluga. Takva roba bit će vam dostavljena do prve stepenice na ulazu.

4.4 Naknada za primitak pouzećem poštom


Kod plaćanja pouzećem u pravilu nastaju dodatni troškovi. Naknadu za pouzeće posredstvom pošte plaćate izravno dostavljaču i ona, dakle, nije dio troškova dostave koje zaračunava Hervis.

4.5 Preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)


U slučaju preuzimanja robe u poslovnici Hervisa, ako je takvo preuzimanje moguće, Hervis snosi troškove dostave u poslovnicu.

 

5. PLAĆANJE I ZADRŽAVANJE VLASNIŠTVAKupoprodajna cijena mora se platiti bez odbitka najkasnije prilikom dostave robe. Do isplate cijene u potpunosti roba ostaje u vlasništvu Hervisa. Plaćanje se može izvršiti kreditnom karticom, pouzećem (vidi i 4.4) ili na račun (vidi t.3.)

5.1 Kreditna kartica


Plaćanje je moguće sljedećim kreditnim karticama: Visa, Mastercard, DinersClub, American Expres.
Web-plaćanja provode se putem našeg partnera za plaćanja – PayUnity i u skladu s važećim sigurnosnim standardima. Nakon što je postupak naručivanja završen upućujete se na web-stranicu PayUnity na kojoj se provodi plaćanje. Terećenje vašeg računa kreditne kartice / vaše kartice provodi se u trenutku otpreme robe. Ako se jedan ili više proizvoda iz vaše košarice dostavlja putem špeditera, vaš se račun tereti nakon završenog postupka naručivanja.

5.2 Pouzeće 


Prilikom plaćanja pouzećem plaća se naknada za pouzeće poštom izravno dostavljaču (naknade za pouzeće poštom – vidi točku 4.). Naknade za pouzeće poštom nisu sastavni dio troškova dostave koje zaračunava Hervis.
Prilikom preuzimanja u prodavaonici odnosno kada se barem jedan proizvod dostavlja putem špedicije (vidi t. 4.3), plaćanje pouzećem nije moguće. U tom slučaju možete platiti kreditnom karticom ili na račun.

5.3 Na račun


Iznos računa isplatite u roku od 7 radnih dana nakon sklapanja ugovora na naš navedeni račun.  Naručena roba bit će otada rezervirana za vas. Ako plaćanje nije izvedeno u roku, smatra se, da ste odustali od narudžbe. Dostava se vrši samo nakon primljene uplate.
 

 

6. UVJETI DOSTAVE

 

6.1 Isporuka na adresu za dostavu


Isporuku vrši Overseas Logistic ili neki drugi pružatelj logističkih usluga i to iz skladišta na adresu koju ste naveli.
Ako se roba ošteti tijekom prijevoza, o oštećenju morate odmah obavijestiti poduzeće koje je obavilo prijevoz i ostvariti svoj zahtjev. Hervis ne odgovara za eventualne skrivljene radnje trećih osoba.
 

6.2 Preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)


U slučaju preuzimanja robe u poslovnici Hervis, e-poštom ćete primiti potvrdu o preuzimanju odmah nakon što vaša narudžba bude spremna za preuzimanje u poslovnici. Robu ćete moći preuzeti kada predočite potvrdu za preuzimanje i valjani službeni dokument s fotografijom (npr. vozačku dozvolu). Plaćanje pouzećem u tom slučaju nije moguće.
Od slanja potvrde za preuzimanje roba će 14 dana biti spremna u poslovnici. Nakon proteka navedenog roka kupoprodajni se ugovor raskida čime prestaje i vaše pravo na preuzimanje robe. Povrat kupoprodajne cijene provodi se na isti način kao što je izvršeno njeno plaćanje.
 

6.3 Nepreuzimanje naručene robe


Ako kupac otkaže preuzimanje robe ili robu ne preuzme, Hervis će ga o tome obavijestiti i omogućiti dodatni rok od 7 dana u kojem kupac može proslijediti Hervisu novu adresu za dostavu. U slučaju da kupac Hervisu ne isporuči novu adresu za dostavu u određenom roku, odnosno, ako je nakon ponovne dostave preuzimanje odbijeno ili proizvod nije preuzet, narudžba je stornirana, a Hervis će vam u roku od 14 dana vratiti iznos cijene kupnje istim sredstvima plaćanja.

6.4 Rezervacija u poslovnici


Također ste u mogućnosti rezervirati željeni proizvod / željene proizvode, ovisno o njihovoj konkretnoj dostupnosti, u poslovnici HERVISA. Odmah nakon primitka vašeg zahtjeva za rezervaciju, provjerit ćemo dostupnost proizvoda i najkasnije u od roku 24 sata e-poštom ili SMS-om potvrdit ćemo da smo proizvod/ proizvode rezervirali u poslovnici na vaše ime na tri dana ili ćemo vas obavijestiti o tome da je taj proizvod u određenoj poslovnici već rasprodan. Osim toga, 24 sata prije isteka roka za preuzimanje ponovno ćemo vas podsjetiti na to e-poštom ili SMS-om. Molimo za razumijevanje jer iz organizacijskih razloga ne možemo držati rezervacije nakon isteka roka od tri dana.
Ispišite potvrdu rezervacije i ponesite je sa sobom kada budete preuzimali robu u poslovnici. U slučaju da imate pitanja, obratite se izravno poslovnici.
Točnu adresu poslovnice i vrijeme otvaranja pronaći ćete na potvrdi rezervacije.
Prije nego što kupite proizvod/ proizvode, možete ih razgledati u poslovnici – kupnja u tom slučaju nije obvezna.
 

 

7. PRAVO NA RASKID Pravo na raskid – način dostave: poštom / ekspresna dostava odnosno preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)
U roku od četrnaest dana imate pravo raskinuti ovaj ugovor bez navođenja razloga. Rok za raskid počinje teći od dana kad je vama ili trećoj osobi koju ste odredili, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed.
Da biste ostvarili svoje pravo na raskid ugovora, nedvosmislenom i jasnom izjavom morate obavijestiti Hervis Sports (npr. pismom poslanim poštom, telefaksom ili e-poštom) o svojoj odluci o raskidu. Za to možete upotrijebiti priloženi predložak obrasca, koji inače nije obvezan. Obrazac na stranici: http://www.hervis.hr/store/opozivu
 

Internetom: www.hervis.hr/opozivu


E-poštom: internet.trgovina@hervis.hr
Vruća linija: 0800 43 27 (od ponedjeljka do petka od 8 do 20)
Telefaks: +385 1 5603 401

Adresa:
HERVIS Sport i moda d.o.o.,                     MOLIMO VAS DA OVU ADRESU NE KORISTITE ZA
                                                                                                     POVRATE!
Slavonska Avenija 50
10000 Zagreb 
Kako bi se pravo na raskid ostvarilo u roku, obavijest o raskidu morate nam poslati prije nego što gora navedeni rok od četrnaest dana protekne.

Posljedice raskida
Ako raskinete ovaj ugovor, moramo vam vratiti sve uplate koje smo primili od vas, uključujući i troškove dostave (uz iznimku dodatnih troškova koji bi mogli nastati zbog toga što ste odabrali drugačiji način isporuke od naše ponuđene najpovoljnije standardne isporuke), i to najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo primili vašu obavijest o raskidu ugovora. Povrat se vrši u istim sredstvima plaćanja koje ste vi upotrijebili prilikom prve transakcije, osim ako se s vama nismo izričito drukčije dogovorili; ni u kojem slučaju nećemo vam zaračunati troškove povrata. Povrat možemo odbiti izvršiti tako dugo dok nam roba ne bude vraćena ili dok nam ne dostavite dokaz da ste nam robu poslali, ovisno o tome koji trenutak nastupi ranije.
Robu morate poslati natrag odnosno vratiti je odmah a u svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o raskidu ugovora na (točna adresa za povrate navedena je u paketu odnosno na naljepnici za povrat). Smatra da ste rok za povrat ispoštovali ako ste nam robu poslali prije isteka navedenog roka od četrnaest dana. Kupac je dužan nositi troškove slanja robe. Odgovorni ste za moguće umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim rukovanja koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Možete preuzeti i upotrijebiti predložak obrasca za raskid ugovora.

8. NAKNADA U POSLOVNICINeovisno od zakonskog prava do prekida i zakonski određenih procesa nudimo vam besplatno vraćanje proizvoda u poslovnici. 

9. JAMSTVO ZA ISPRAVNOST STVARIZa proizvode koji su dostupni u web-trgovini vrijede jamstva koja proizlaze iz zakona.
Neovisno o tome, proizvođači mogu dati vlastito jamstvo za svoje proizvode. Detalji o tome su navedeni u dokumentima koji prate svaki proizvod.
 

10. ODŠTETA I JAMSTVOProizvod je u procesu isporuke kupcu osiguran. Štetu nastalu tijekom transporta morate odmah prijaviti poduzeću za transport.
 
Tijekom kupnje zimskih sportskih proizvoda (obuća za skijanje, setovi skija, snowboarda za snowboardanje, skija za trčanje i setova za ture) u web trgovini Hervisa nema montaže, podešavanja i provjere funkcijske jedinice skija - kopča-vezica-skijaška obuća u skladu s odgovarajućim nacionalnim i međunarodnim normama kvalitete (npr. ISO 11088, 13993, 11110, 8061). Vaši kupljeni zimski sportski proizvodi dostavljaju se bez montaže i sigurnosnih postavki. Svim kupcima preporučujemo da za navedene radnje opremu odnesu u specijaliziranu radionicu.
 
U tu svrhu na raspolaganju su vam naše poslovnice. Kako bi izbjegli moguće nesporazume, izričito upozoravamo na to da stručna montaža i postavljanje cijene kupnje (putem web stranice) nisu uključeni.
 
Svi bicikli kupljeni u web trgovini Hervis isporučuju se djelomično montirani i zapakirani u karton. Za stručnu montažu molimo vas da se obratite ovlaštenom trgovcu ili poslovnici Hervisa. Krajnja montaža nije uključena u cijene na web stranicama Hervisa.
 
Jamstvo Hervisa u odnosu do naručitelja za štetu koja nastaje zbog upotrebe proizvoda, kupljenih u web trgovini Hervisa isključeno je ako Hervisu, odnosno, njegovom zakonskom predstavniku ili pomoćniku tijekom počinjenja krivičnog djela, namjere ili velike nemarnosti nije moguće kriviti i ako se naknadno ne iskaže za ništa drugo, osim ako se radi o šteti koja je rezultati stvarnih grešaka.
 
Jamstvo za štetu zbog smrti, tjelesnih ozljeda ili utjecaja na zdravlje, te za štetu na drugoj stvari, ako je oštećena stvar namijenjena za osobnu upotrebu i ako ste je pretežno koristili za osobnu upotrebu, pri čemu vaša šteta iznosi 500 EUR, zbog gore navedenih razloga ostaje nedotaknuto.
 

10.1 Nedostaci


Greške (nedostatak pribora) kupac mora pismenim putem prijaviti u roku od 2 mjeseca. Obavijest o greški potrošač Hervisu šalje osobno o čemu mu Hervis izdaje potvrdu ili ga šalje u trgovinu u kojoj je proizvod bio kupljen. Hervis ne preuzima odgovornost za stvarne greške na proizvodu do kojih može doći nakon dvije godine od preuzimanja proizvoda. 

10.2 Isključenje jamstva


Zahtjev iz adrese jamstva ne postoji kod pomanjkanja koje je prouzročio kupac. Tu spadaju posebno:
•              oštećenja zbog treće osobe
•              neispravno korištenje
•              mehanička oštećenja
•              neispravno upravljanje ili nedozvoljeni pokušaji popravljanja vlasnika ili treće osobe.
 

 

11. ZAŠTITA PODATAKA


Zaštita vaših osobnih podataka naša je posebna briga. Stoga obrađujemo vaše podatke isključivo na temelju zakonskih odredbi (GDPR, Zakon o provedbi Opće uredbe). U ovim informacijama o zaštiti podataka upoznat ćemo vas s najvažnijim aspektima obrade podataka u okviru naše internetske stranice.

Detaljnije informacije o zaštiti podataka možete pronaći ovdje. Naša pravila o kolačićima možete pogledati ovdje.

Newsletter

Povlačenje: Korisnik koji više ne želi primati naše novosti ili naše reklamne e-poruke može kliknuti na poveznicu pod nazivom „Odjava“ koju sadržavaju sve Hervisove e-poruke.

DVR (registarski broj za obradu podataka): 0862347
 

12. UPUTE ZA UPOTREBU / IZJAVA O SUGLASNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Upotreba te web stranice odvija se u skladu s ovdje navedenim uvjetima. Korisnici te web stranice izjavljuju da se slažu s pravilima te da Hervis u niti jednom slučaju ne može biti odgovoran za upotrebu te web stranice.
 
Svi sadržaji (tekstovi, slike, video snimke - Soundfiles i animacije) i dizajn web stranice Hervisa služe isključivo za osobne informacije naših kupaca i autorski su zaštićeni. Samo za osobne potrebe smijete kopirati, spremati ili obrađivati pojedinačne dijelove / isječke. Za gospodarsku upotrebu potrebna je pisana suglasnost.
 
Korištenje web stranice je na vlastitu odgovornost. Hervis ne preuzima odgovornost za sadržaje drugih web stranica na koje vas usmjeravaju poveznice. Na taj način, Hervis se izričito udaljava od svih sadržaja na trećim stranicama i te stranice nisu u njegovom vlasništvu. Ta izjava vrijedi za sve prikazane poveznice i za sadržaje svih stranica do kojih vode poveznice. Svi podaci te ponude autorski su zaštićeni kao banke podataka.
 

13. POSTUPAK ZA PRITUŽBE U HERVISUU slučaju neslaganja s pruženim uslugama ili s mogućim drugim nepravilnostima imate mogućnost poslati pritužbu u pisanom obliku HERVIS-u, koji će odgovoriti u roku od 14 dana.
 

14. MJERODAVNO PRAVO Kao mjesto ispunjenja svih obveza koje proizlaze iz ugovora određena je Zagreb. Ugovor se tumači u skladu sa hrvatskim pravom. Spada pod nadležnost suda u Zagrebu.
 

15. SALVATORNA ODREDBA Zbog nevaljanosti pojedinih odredbi ovih uvjeta poslovanja, ostale odredbe tih uvjeta poslovanja ostaju na snazi. Ugovorni partneri obvezuju se da će se dogovoriti za novi sporazum koji je prema namjerama najbliže nevaljanom sporazumu.
 
Uvjeti sporazuma, koji sadrže i prodajne uvjete, služe samo za preglednost i ne smiju se koristiti za tumačenje.
 

16. ALTERNATIVNI POSTUPAK RJEŠAVANJA SPOROVA


 
Poveznica na SRPS:
(https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR).
 
Bez obzira na na prethodnu stavku, Hervis ne priznaje niti jednog izvođača ARPS-a kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora.
 

Obavijest za potrošačeCijenjeni kupci / potrošači,
 
u svim našim poslovnicama sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i NN 73/17) te Pravilniku o gospodarenju otpadnim tekstilom i otpadnom obućom (NN 99/16) možete  odložiti Vaš otpadni tekstil i otpadnu obuću (bez naknade i bez obveze kupnje tekstila iz našeg prodajnog asortimana) u spremnike koji su za to predviđeni, a koji su postavljeni u neposrednoj blizini blagajne.

 

Povrat u roku 14 dana
Povrat u roku 14 dana
SSL sigurnost
SSL sigurnost
Besplatni povrat
Besplatni povrat
Opći uvjeti poslovanja
Opći uvjeti poslovanja
Gore Gore