Preskoči na sadržaj Preskoči na navigacijski zaslon

Samo ovaj vikend! S kodom SNEAKERS-15, -15% na sve nesnižene sneakerse

Pregledaj ponudo

Opći uvjeti poslovanja
Hervis sport i moda d.o.o. (Hrvatska)

Opći uvjeti poslovanja za web-trgovinu Hervis na www.hervis.hr. 

Vrijedi za narudžbe od 01.01.2017.

 

Ponuditelj i ugovorni partner za web-ponude na ovoj web-stranici je Hervis sport i moda d.o.o., Hrvatska.

 

HERVIS Sport i moda d.o.o.
Slavonska Avenija 50 
10000 Zagreb 


 

Tel. br.: +385 1 5499 870 
Br. faksa: +385 1 5603 401 
e-pošta: office@hervis.hr


 

OIB: 38757744993

Matični broj subjekta: 080550293

TRR: HR54 2360 0001 5019 683 50

BIC: ZABAHR2X

Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, Matični broj subjekta upisa: 080550293

  

1. PRIMJENA OPĆIH UVJETA POSLOVANJA

Ovi opći uvjeti poslovanja primjenjuju se isključivo na ugovore s potrošačima koji su sklopljeni putem internetskih stranica www.hervis.hr s društvom Hervis Sport i moda d.o.o., Slavonska Avenija 50, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu skraćeno: Hervis). Prodaja trgovcima)/ poduzećima nije moguća. Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve ponude, isporuke i usluge Hervisa, bez obzira na to kojim je sredstvom daljinske komunikacije ugovor sklopljen. U okviru web-trgovine mogu se ostvarivati samo narudžbe poslane uporabom određenog sustava. Druge narudžbe (poput eventualnih narudžbi poslanih e-poštom, telefonom) Hervis, na žalost, ne može uzeti u obzir.

 

Svojom registracijom kao kupac kao i dostavom narudžbe pristajete na primjenu ovih općih uvjeta poslovanja i izražavate svoju suglasnost s njima. Hervis ima pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni opće uvjete poslovanja. Kupnja, nažalost, nije moguća bez suglasnosti kupca s ovim općim uvjetima poslovanja.


Ugovorni jezik je Hrvatski. 


2. PONUDE I SKLAPANJE UGOVORA 

Hervis prodaje robu isključivo privatnim osobama (potrošačima) s prebivalištem u Hrvatskoj i samo u uobičajenim trgovačkim količinama.

 

Narudžbe za kupnju u web-trgovini Hervisa primaju se isključivo ako su poslane od strane poslovno sposobnih kupaca s prebivalištem u Hrvatskoj. Kupci iz Hrvatske imaju mogućnost rezervirati proizvode u poslovnici Hervisa u svojoj državi.

Kupci izvan Hrvatske moraju svoje narudžbe uputiti putem web-stranice države u koju naručuju
. Narudžba i dobava moguća je izključivo u Hrvatskoj, vrši se putem logističke službe Overseas Express.

Prihvaćanje narudžbe odnosno rezervacija smatra se potvrđenim kada pošaljemo potvrdu narudžbe e-poštom. Ugovor u elektroničkom obliku sklopljen je onoga trenutka kad ponuditelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu ponuđenog da prihvaća ponudu.

 

Odstupanja u boji proizvoda prikazanoj na web-stranici i stvarnim bojama modela mogu nastati zbog različitih boja na vašem računalu. Hervis, dakle, ne jamči za to da boje prikazane na web-stranici odgovaraju stvarnim bojama proizvoda. 


3. CIJENE

Vrijede cijene u nacionalnoj valuti navedene u trenutku narudžbe (uklj. zakonski utvrđeni PDV) bez troškova dostave. Hervis pridržava pravo raskida ugovora u slučaju očite pogreške u cijenama. Navedene preporučene prodajne cijene jesu cijene koje preporuča proizvođač/ dobavljač u trenutku puštanja proizvoda na tržište. Plaćanje robe vrši se kreditnom karticom, pouzećem ili na račun (vidi točku 5.).

 

3.1 Tehnička sredstva za prepoznavanje i uklanjanje grešaka

Prije zaključivanja i slanja narudžbe, korisniku, odnosno kupcu, omogućeno je da: Vidi i pregleda koje proizvode je odabrao i dodao u košaricu; vidi i pregleda cijenu pojedinačnog proizvoda i skupnu cijenu cjelokupne odabrane količine pojedinačnog proizvoda; vidi cijenu i količinu svih odabranih proizvoda uključujući i cijenu dostave; promijeni količinu odabranih proizvoda; ukloni proizvode iz košarice; promijeni način plaćanja.

 


4. TROŠKOVI DOSTAVE  

Naši troškovi dostave za Hrvatsku ovise o veličini odnosno težini proizvoda za svaku isporuku (kategorije u skladu s donjom tablicom). Troškovi isporuke izračunavaju se paušalno i uključuju cjelokupne troškove isporuke (pakiranje, eventualni dodatni troškovi ponuditelja logističkih usluga itd.).

Vrsta isporuke / kategorija proizvoda

Troškovi isporuke

Primjeri

Click & Collect

 

besplatno preuzimanje u poslovnici

Naknada za primitak pouzećem poštom

 5 kn

Prilikom plaćanja pouzećem osim troškova dostave koje zaračunava HERVIS, plaćate i naknadu za pouzeće poštom koja se plaća izravno dostavljaču.

1. kategorija

 19,9 kn

Cijena standardne isporuke za većinu našeg prodajnog programa – npr. odjeća, obuća itd.

2. kategorija

 24,99 kn

npr. skije, daske za bordanje, dječji bicikli itd.

3. kategorija

 34,99 kn

npr. bicikli za odrasle, kućne sprave za fitnes itd.

4. kategorija

 44,99 kn

npr. ergometar, stolovi za stolni tenis, trampolini itd.

5. kategorija

269,99 kn

npr. stanice za jačanje, infracrvena sauna itd.

Dodatan iznos troškova poštarine za otoke: + 20% . Dostava traje duže 2-3 dana.

U troškove dostave uključen je propisani PDV.

4.1 Redovita dostava

Troškovi se odnose na jednu narudžbu. Iznos uključuje troškove uobičajene ambalaže, troškove dostave. U slučaju djelomičnih pošiljki paušal se zaračunava samo jednom.

4.2 Roba većih dimenzija (dulja od 1,2 m; npr. bicikli)

Za robu većih dimenzija vrijede određene doplate za robu većih dimenzija koje se dogovaraju s pojedinačnim poduzećima za dostavu (vidi gornju tablicu).

4.3 Roba u komadima/dostava putem špedicije

Robu većih dimenzija, koja je osim toga i velika i teška, dostavljaju iskusni pružatelji logističkih usluga. Takva roba bit će vam dostavljena do prve stepenice na ulazu.

4.4 Naknada za primitak pouzećem poštom 
Kod plaćanja pouzećem u pravilu nastaju dodatni troškovi. Naknadu za pouzeće posredstvom pošte plaćate izravno dostavljaču i ona, dakle, nije dio troškova dostave koje zaračunava Hervis.

4.5 Preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)
U slučaju preuzimanja robe u poslovnici Hervisa, ako je takvo preuzimanje moguće, Hervis snosi troškove dostave u poslovnicu. 

5. PLAĆANJE I ZADRŽAVANJE VLASNIŠTVA

Kupoprodajna cijena mora se platiti bez odbitka najkasnije prilikom dostave robe. Do isplate cijene u potpunosti roba ostaje u vlasništvu Hervisa. Plaćanje se može izvršiti kreditnom karticom, pouzećem (vidi i 4.4) ili na račun (vidi t.3.)

5.1 Kreditna kartica 
Plaćanje je moguće sljedećim kreditnim karticama: Visa, Mastercard, DinersClub, American Expres.

Web-plaćanja provode se putem našeg partnera za plaćanja – PayUnity i u skladu s važećim sigurnosnim standardima. Nakon što je postupak naručivanja završen upućujete se na web-stranicu PayUnity na kojoj se provodi plaćanje. Terećenje vašeg računa kreditne kartice / vaše kartice provodi se u trenutku otpreme robe. Ako se jedan ili više proizvoda iz vaše košarice dostavlja putem špeditera, vaš se račun tereti nakon završenog postupka naručivanja.

5.2 Pouzeće  

Prilikom plaćanja pouzećem plaća se naknada za pouzeće poštom izravno dostavljaču (naknade za pouzeće poštom – vidi točku 4.). Naknade za pouzeće poštom nisu sastavni dio troškova dostave koje zaračunava Hervis.

Prilikom preuzimanja u prodavaonici odnosno kada se barem jedan proizvod dostavlja putem špedicije (vidi t. 4.3), plaćanje pouzećem nije moguće. U tom slučaju možete platiti kreditnom karticom ili na račun.

5.3 Na račun

Iznos računa isplatite u roku od 7 radnih dana nakon sklapanja ugovora na naš navedeni račun.  Naručena roba bit će otada rezervirana za vas. Ako plaćanje nije izvedeno u roku, smatra se, da ste odustali od narudžbe. Dostava se vrši samo nakon primljene uplate. 

 

6. UVJETI DOSTAVE

6.1 Isporuka na adresu za dostavu

Isporuku vrši Overseas Logistic ili neki drugi pružatelj logističkih usluga i to iz skladišta na adresu koju ste naveli.

Ako se roba ošteti tijekom prijevoza, o oštećenju morate odmah obavijestiti poduzeće koje je obavilo prijevoz i ostvariti svoj zahtjev. Hervis ne odgovara za eventualne skrivljene radnje trećih osoba.

 

6.2 Preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)

U slučaju preuzimanja robe u poslovnici Hervis, e-poštom ćete primiti potvrdu o preuzimanju odmah nakon što vaša narudžba bude spremna za preuzimanje u poslovnici. Robu ćete moći preuzeti kada predočite potvrdu za preuzimanje i valjani službeni dokument s fotografijom (npr. vozačku dozvolu). Plaćanje pouzećem u tom slučaju nije moguće.

Od slanja potvrde za preuzimanje roba će 14 dana biti spremna u poslovnici. Nakon proteka navedenog roka kupoprodajni se ugovor raskida čime prestaje i vaše pravo na preuzimanje robe. Povrat kupoprodajne cijene provodi se na isti način kao što je izvršeno njeno plaćanje.

 

6.3 Nepreuzimanje naručene robe 

Ako kupac otkaže preuzimanje robe ili robu ne preuzme, Hervis će ga o tome obavijestiti i omogućiti dodatni rok od 7 dana u kojem kupac može proslijediti Hervisu novu adresu za dostavu. U slučaju da kupac Hervisu ne isporuči novu adresu za dostavu u određenom roku, odnosno, ako je nakon ponovne dostave preuzimanje odbijeno ili proizvod nije preuzet, narudžba je stornirana, a Hervis će vam u roku od 14 dana vratiti iznos cijene kupnje istim sredstvima plaćanja.


6.4 Rezervacija u poslovnici

Također ste u mogućnosti rezervirati željeni proizvod / željene proizvode, ovisno o njihovoj konkretnoj dostupnosti, u poslovnici HERVISA. Odmah nakon primitka vašeg zahtjeva za rezervaciju, provjerit ćemo dostupnost proizvoda i najkasnije u od roku 24 sata e-poštom ili SMS-om potvrdit ćemo da smo proizvod/ proizvode rezervirali u poslovnici na vaše ime na tri dana ili ćemo vas obavijestiti o tome da je taj proizvod u određenoj poslovnici već rasprodan. Osim toga, 24 sata prije isteka roka za preuzimanje ponovno ćemo vas podsjetiti na to e-poštom ili SMS-om. Molimo za razumijevanje jer iz organizacijskih razloga ne možemo držati rezervacije nakon isteka roka od tri dana.

Ispišite potvrdu rezervacije i ponesite je sa sobom kada budete preuzimali robu u poslovnici. U slučaju da imate pitanja, obratite se izravno poslovnici.

Točnu adresu poslovnice i vrijeme otvaranja pronaći ćete na potvrdi rezervacije.

Prije nego što kupite proizvod/ proizvode, možete ih razgledati u poslovnici – kupnja u tom slučaju nije obvezna. 

 

7. PRAVO NA RASKID  

Pravo na raskid – način dostave: poštom / ekspresna dostava odnosno preuzimanje u poslovnici (Click & Collect)

U roku od četrnaest dana imate pravo raskinuti ovaj ugovor bez navođenja razloga. Rok za raskid počinje teći od dana kad je vama ili trećoj osobi koju ste odredili, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed.

Da biste ostvarili svoje pravo na raskid ugovora, nedvosmislenom i jasnom izjavom morate obavijestiti Hervis Sports (npr. pismom poslanim poštom, telefaksom ili e-poštom) o svojoj odluci o raskidu. Za to možete upotrijebiti priloženi predložak obrasca, koji inače nije obvezan. Obrazac na stranici: http://www.hervis.hr/store/opozivu

 


Internetom
www.hervis.hr/opozivu


E-poštom: internet.trgovina@hervis.hr
Vruća linija: 0800 43 27 (od ponedjeljka do petka od 8 do 20)
Telefaks: 
+385 1 5603 401


Adresa:

HERVIS Sport i moda d.o.o.,                     MOLIMO VAS DA OVU ADRESU NE KORISTITE ZA

                                                                                                     POVRATE!
Slavonska Avenija 50 
10000 Zagreb


 

Kako bi se pravo na raskid ostvarilo u roku, obavijest o raskidu morate nam poslati prije nego što gora navedeni rok od četrnaest dana protekne.


Posljedice raskida

Ako raskinete ovaj ugovor, moramo vam vratiti sve uplate koje smo primili od vas, uključujući i troškove dostave (uz iznimku dodatnih troškova koji bi mogli nastati zbog toga što ste odabrali drugačiji način isporuke od naše ponuđene najpovoljnije standardne isporuke), i to najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo primili vašu obavijest o raskidu ugovora. Povrat se vrši u istim sredstvima plaćanja koje ste vi upotrijebili prilikom prve transakcije, osim ako se s vama nismo izričito drukčije dogovorili; ni u kojem slučaju nećemo vam zaračunati troškove povrata. Povrat možemo odbiti izvršiti tako dugo dok nam roba ne bude vraćena ili dok nam ne dostavite dokaz da ste nam robu poslali, ovisno o tome koji trenutak nastupi ranije.

Robu morate poslati natrag odnosno vratiti je odmah a u svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o raskidu ugovora na (točna adresa za povrate navedena je u paketu odnosno na naljepnici za povrat). Smatra da ste rok za povrat ispoštovali ako ste nam robu poslali prije isteka navedenog roka od četrnaest dana. Kupac je dužan nositi troškove slanja robe. Odgovorni ste za moguće umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim rukovanja koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Možete preuzeti i upotrijebiti predložak obrasca za raskid ugovora.


8. NAKNADA U POSLOVNICI

Neovisno od zakonskog prava do prekida i zakonski određenih procesa nudimo vam besplatno vraćanje proizvoda u poslovnici.  


9. JAMSTVO ZA ISPRAVNOST STVARI

Za proizvode koji su dostupni u web-trgovini vrijede jamstva koja proizlaze iz zakona.

Neovisno o tome, proizvođači mogu dati vlastito jamstvo za svoje proizvode. Detalji o tome su navedeni u dokumentima koji prate svaki proizvod.

 

10. ODŠTETA I JAMSTVO 

Proizvod je u procesu isporuke kupcu osiguran. Štetu nastalu tijekom transporta morate odmah prijaviti poduzeću za transport.

 

Tijekom kupnje zimskih sportskih proizvoda (obuća za skijanje, setovi skija, snowboarda za snowboardanje, skija za trčanje i setova za ture) u web trgovini Hervisa nema montaže, podešavanja i provjere funkcijske jedinice skija - kopča-vezica-skijaška obuća u skladu s odgovarajućim nacionalnim i međunarodnim normama kvalitete (npr. ISO 11088, 13993, 11110, 8061). Vaši kupljeni zimski sportski proizvodi dostavljaju se bez montaže i sigurnosnih postavki. Svim kupcima preporučujemo da za navedene radnje opremu odnesu u specijaliziranu radionicu. 

 

U tu svrhu na raspolaganju su vam naše poslovnice. Kako bi izbjegli moguće nesporazume, izričito upozoravamo na to da stručna montaža i postavljanje cijene kupnje (putem web stranice) nisu uključeni.

 

Svi bicikli kupljeni u web trgovini Hervis isporučuju se djelomično montirani i zapakirani u karton. Za stručnu montažu molimo vas da se obratite ovlaštenom trgovcu ili poslovnici Hervisa. Krajnja montaža nije uključena u cijene na web stranicama Hervisa. 

 

Jamstvo Hervisa u odnosu do naručitelja za štetu koja nastaje zbog upotrebe proizvoda, kupljenih u web trgovini Hervisa isključeno je ako Hervisu, odnosno, njegovom zakonskom predstavniku ili pomoćniku tijekom počinjenja krivičnog djela, namjere ili velike nemarnosti nije moguće kriviti i ako se naknadno ne iskaže za ništa drugo, osim ako se radi o šteti koja je rezultati stvarnih grešaka. 

 

Jamstvo za štetu zbog smrti, tjelesnih ozljeda ili utjecaja na zdravlje, te za štetu na drugoj stvari, ako je oštećena stvar namijenjena za osobnu upotrebu i ako ste je pretežno koristili za osobnu upotrebu, pri čemu vaša šteta iznosi 500 EUR, zbog gore navedenih razloga ostaje nedotaknuto. 

 

10.1 Nedostaci 

Greške (nedostatak pribora) kupac mora pismenim putem prijaviti u roku od 2 mjeseca. Obavijest o greški potrošač Hervisu šalje osobno o čemu mu Hervis izdaje potvrdu ili ga šalje u trgovinu u kojoj je proizvod bio kupljen. Hervis ne preuzima odgovornost za stvarne greške na proizvodu do kojih može doći nakon dvije godine od preuzimanja proizvoda.  

10.2 Isključenje jamstva 

Zahtjev iz adrese jamstva ne postoji kod pomanjkanja koje je prouzročio kupac. Tu spadaju posebno:

              oštećenja zbog treće osobe 

              neispravno korištenje 

              mehanička oštećenja 

              neispravno upravljanje ili nedozvoljeni pokušaji popravljanja vlasnika ili treće osobe. 

 

11. ZAŠTITA PODATAKA

Suglasni ste s time da će se vaši osobni podaci prikupljeni i učinjeni dostupnim u slučaju sklapanja ugovora odnosno postupka rezervacije pohraniti, obraditi na poslužitelju poduzeća SPAR Austrija, matičnog poduzeća Hervis, te da će se upotrebljavati tijekom izvršenja ugovora (kako tijekom naručivanja tako i tijekom naplate). Osobni podaci obuhvaćaju sve informacije na temelju kojih se osoba može izravno ili neizravno identificirati, npr. ime, adresa prebivališta, adresa e-pošte itd.

Pri pohranjivanju i obradi vaših podataka Hervis strogo uzima u obzir odgovarajući zakon o zaštiti osobnih podataka. Uzimajući u obzir tehničke mogućnosti i gospodarsku opravdanost Hervis poduzima sve mjere kojima se osigurava zaštita osobnih podataka. Posebice prilikom suradnje s trećim osobama, Hervis surađuje samo sa suradnicima i trećim poduzećima koji su se u odnosu prema Hervisu obvezali da će poštovati povjerljivost podataka.

Rado ćemo vam dostaviti informacije o vašim osobnim podacima koji su pohranjeni kod nas. U bilo kojem trenutku možete nas zamoliti osobne podatke koji su kod nas pohranjeni ispravimo, izbrišemo i blokiramo njihovo daljnje korištenje odnosno možete opozvati svoju suglasnost za korištenje podataka o kojima je riječ.

U svrhu i tijekom trajanja provjere te s ciljem izbjegavanja neplaćanja, od vas zatražene osobne podatke dostavljamo pružatelju usluga plaćanja – Payment Service Provider PayUnity (www.payunity.com): kreditne kartice ne čuva Hervis, već PayUnity. Prilikom prijenosa podataka SSL vezom naš partner za plaćanja kodira vaše kartične podatke.

U svrhu i tijekom obrade narudžbe, dostave i obrade povrata robe, vaše osobne podatke potrebne za tu svrhu dostavit ćemo samo poduzećima koja su ovlaštena od strane Hervisa.

 

Newsletter (e-letak)

Odjava: Korisnici koji više ne žele primati naš newsletter ili našu reklamnu e-poštu mogu kliknuti na poveznicu „Odjava“ koja je prikazana u svakoj poruci e-pošte koju šalje Hervis. 

 

Hervis SportsClub: 

Korisnik se slaže da se podaci proslijeđeni Hervis SportsClubu smiju sakupljati, obrađivati, spremati i koristiti u interne svrhe istraživanja tržišta i marketinga. Ovu suglasnost moguće je u bilo koje vrijeme ukinuti putem e-pošte na: 

internetna.trgovina@hervis.hr 

 

 

Podaci sakupljeni u okviru ove web stranice čuvaju se na poslužitelju tvrtke SPAR Österreich, matične tvrtke Hervis d.o.o. 

 

Te podatke se, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, obrađuje u tajnosti. Hervis ih koristi za djelatnosti vezane uz brigu za kupce i marketinške djelatnosti (obračun godišnjeg bonusa, obrada zahtjeva kupaca, slanje reklama po pošti, e-pošti ili SMS-om). Prosljeđivanje trećim osobama moguće je isključivo za usluge klubova. Internetske usluge SPARA Austrija osigurane su sustavima vatrozida. Sakupljeni podaci o korisnicima zaštićeni su od trećih osoba. 

 

Hervis zadržava pravo da, ovisno o potrebi, osobe isključi iz usluga Hervisovog SportsCluba, ako za to postoje stvarni razlozi i ako je isključenje stvarno opravdano. 

 

Statistički programi: 

Za poboljšanje kvalitete i u svrhu stvaranja usluge koja odgovara korisniku, koristimo statističke programe Google Analytics i Adobe Analytics, koji anonimno bilježe upotrebu naših web stranica. 

 

Upotreba statističkih programa omogućuje nam analizu ponašanja pri upotrebi. Na taj način možemo poboljšati našu uslugu i individualno je prilagoditi željama kupaca.

 

S tim u vezi, koristimo takozvane kolačiće (i na Google UserID Basis). Kolačići su male baze podataka, spremljene u vaše računalo i njihova pripadnost nije namijenjena za niti jednu određenu osobu.  Pomoću vašeg ponašanja tijekom upotrebe, ne oblikuje se pojedinačni profil. 

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje Googla Analytics: 

Ova web stranica koristi Google Analytics, službu za online analize u okvirima tvrtke Google Inc. ("Google") Google Analytics koristi takozvane "Cookies" (Kolačiće), datoteke s podacima spremljene na vašem računalu i koje nam, pomoću vaših rezultata pretraživanja, omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije, koje s kolačićima dobivate o vašem korištenju te web stranice prenose se na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se spremaju. U slučaju aktivacije anonimnog oblika IP-a na toj web stranici, Google skraćuje vašu IP-adresu u državama članicama Europske unije i u drugim državama potpisnicama sporazuma o europskom gospodarskom prostoru.

 

Samo u izvanrednim slučajevima se na Google poslužitelj u SAD-u prenosi cijela IP adresa i tamo se skraćuje. Po narudžbi administratora te web stranice Google koristi te informacije za vrednovanje vašeg korištenja web stranice, sastavljanje izvješća o online aktivnostima i za pružanje drugih usluga za korisnike web stranice, povezanih s upotrebom web stranice i interneta. IP-adresa koju vaš pretraživač prosljeđuje u okviru Google Analytics ne povezuje se i ne spaja s drugim podacima Googla.

 

Spremanje kolačića možete spriječiti odgovarajućim prilagodbama vaše programske opreme, povezane s pretraživačem, iako vas upozoravamo da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice. Uz to, možete spriječiti i sakupljanje podataka Googla pomoću kolačića i podataka povezanih s korištenjem web stranice (s vašom IP-adresom) i Googlovom obradom tih podataka tako da si sa sljedeće poveznice možete preuzeti i instalirati Browser-Plugin: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje Googla Analytics (Omniture): 

Hervis koristi Adobe Analytics (Omniture), uslugu za online analizu u okviru Adobe Systems Software Ireland Ltd. („Adobe“). Preko Adobe Analytics anonimno se sakupljaju podaci koji služe za razumijevanje i analizu ponašanja naših posjetitelja. Adobe Analytics koristi takozvane kolačiće i točke na slikama za računanje i spremanje podataka pretraživanja. Na taj način dobivene informacije o vašoj upotrebi web stranice prenose se s poslužitelja na Adobe i tamo se spremaju. Te informacije dobivamo isključivo kao sakupljene podatke koji izražavaju trendove o općoj upotrebi web stranice i nisu osobne. Adobe Analytics ne sakuplja nikakve osobne informacije, ne utvrđuje podrijetlo, ne povezuje anonimne informacije s vašim osobnim podacima.

 

Odbijanje (Opt-Out):  

Ako se ne slažete da Adobe Analytics sakuplja vaše anonimne podatke, kliknite ovdje kako bi odbili kolačiće: 2o7.net-Cookie. 

 

12. UPUTE ZA UPOTREBU / IZJAVA O SUGLASNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA  

Upotreba te web stranice odvija se u skladu s ovdje navedenim uvjetima. Korisnici te web stranice izjavljuju da se slažu s pravilima te da Hervis u niti jednom slučaju ne može biti odgovoran za upotrebu te web stranice. 

 

Svi sadržaji (tekstovi, slike, video snimke - Soundfiles i animacije) i dizajn web stranice Hervisa služe isključivo za osobne informacije naših kupaca i autorski su zaštićeni. Samo za osobne potrebe smijete kopirati, spremati ili obrađivati pojedinačne dijelove / isječke. Za gospodarsku upotrebu potrebna je pisana suglasnost. 

 

Korištenje web stranice je na vlastitu odgovornost. Hervis ne preuzima odgovornost za sadržaje drugih web stranica na koje vas usmjeravaju poveznice. Na taj način, Hervis se izričito udaljava od svih sadržaja na trećim stranicama i te stranice nisu u njegovom vlasništvu. Ta izjava vrijedi za sve prikazane poveznice i za sadržaje svih stranica do kojih vode poveznice. Svi podaci te ponude autorski su zaštićeni kao banke podataka. 

 

13. POSTUPAK ZA PRITUŽBE U HERVISU 

U slučaju neslaganja s pruženim uslugama ili s mogućim drugim nepravilnostima imate mogućnost poslati pritužbu u pisanom obliku HERVIS-u, koji će odgovoriti u roku od 14 dana.

  

14. MJERODAVNO PRAVO  

Kao mjesto ispunjenja svih obveza koje proizlaze iz ugovora određena je Zagreb. Ugovor se tumači u skladu sa hrvatskim pravom. Spada pod nadležnost suda u Zagrebu

 

15. SALVATORNA ODREDBA  

Zbog nevaljanosti pojedinih odredbi ovih uvjeta poslovanja, ostale odredbe tih uvjeta poslovanja ostaju na snazi. Ugovorni partneri obvezuju se da će se dogovoriti za novi sporazum koji je prema namjerama najbliže nevaljanom sporazumu.

 

Uvjeti sporazuma, koji sadrže i prodajne uvjete, služe samo za preglednost i ne smiju se koristiti za tumačenje. 

 

16. ALTERNATIVNI POSTUPAK RJEŠAVANJA SPOROVA  

Poveznica na SRPS:

(https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR).

 

Bez obzira na na prethodnu stavku, Hervis ne priznaje niti jednog izvođača ARPS-a kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora.

 

Obavijest za potrošače

Cijenjeni kupci / potrošači,

 

u svim našim poslovnicama sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i NN 73/17) te Pravilniku o gospodarenju otpadnim tekstilom i otpadnom obućom (NN 99/16) možete  odložiti Vaš otpadni tekstil i otpadnu obuću (bez naknade i bez obveze kupnje tekstila iz našeg prodajnog asortimana) u spremnike koji su za to predviđeni, a koji su postavljeni u neposrednoj blizini blagajne.

Povrat u roku 14 dana Povrat u roku 14 dana
SSL sigurnost SSL sigurnost
Besplatni povrat Besplatni povrat
Opći uvjeti poslovanja Opći uvjeti poslovanja
Gore Gore